URGENT

El vent de dissabte causa danys diversos a PLF

Compartiu aquesta història

El vent que, sobretot dissabte al matí, va afectar a la nostra població va produir desperfectes menors a PLF.

Per culpa del vent la coberta de la terrassa del casal d’avis del centre, va sortir voleiant cap a la veïna plaça d’AX, sense causar ferits.

Un altre punt complicat dissabte, va ser St Genís i Ciutat Jardí. Un pal de llum de fusta i un altre de formigó del carrer Rossinyol van caure sobre el carrer, provocant el tall de la via i alhora problemes amb el subministrament elèctric en aquesta zona del municipi. El trànsit es va reobrir en poc temps, mentre que el subministrament d’electricitat va ser més complicat de recuperar, tot i que a aquesta hora tot està amb total tranquilitat, segons ha informat la Policia Local.

El vent va fer caure també alguns arbres de la biblioteca i de Mas Reixach i va empènyer contenidors d’escombraries de superficie contra vehicles que estaven estacionats causant danys de diversa consideració a alguns d’aquests cotxes estacionats.

També el vent es va endur tanques protectores de les obres de construcció dels edificis a PLF. Això va provocar problemes al trànsit rodat fins que els cossos de seguretat local van poder restablir la normalitat.

També van notar els efectes del temporal els palafollencs que van viatjar a Ax les Thermes per esquiar. Dissabte, el primer dia d’estada, les pistes estaven tancades pel vent, però diumenge sí es va poder gaudir amb normalitat de la sortida.

Segons el servei d’Emergències de la Generalitat, els bombers van fer a PLF, durant tot l’episodi del temporal de vent, fins a 4 sortides. Una per al carrer Rossinyol, un altre per elñs vidres d’un aparador i dues sortides per tallar arbres.

Però entre les poblacions de Blanes, Tordera, Malgrat i Pineda, els bombers van realitzar, durant el matí de dissabte, fins a una 50a de sortides.

Malgrat de Mar va patir també els efectes del temporal. El regidor de governació del municipi, Valentín Rodríguez detalla els efectes més importants, com ara la caiguda d’un tros de diposit cal carrer de Mar.

A Blanes, que ja va viure un episodi de fort temporal el dia de St Esteve, els serveis de seguretat ciutadana van viure dissabte hores intenses, per atendre a despreniments façanes, per treure antenes o dipòsits d’aigua d’alguns hotels, tal i com explicava el mateix dissabte Josep Lluís Puy, responsable de Protecció civil a la població.

Tordera també va patir els efectes del vent, bàsicament amb arbres caiguts i talls de circulació, per exemple a l’urbanització de Mas Mora dos arbres van caure sobre els teulats de les cases veïnes, segons informava Silvia Cátala, regidora de seguretat del municipi.

En general, la comarca del Maresme no va sortir molt malparada, amb cops de més de 100 km/h en algunes poblacions.
La majoria de les aproximadament 170 sortides fetes pels bombers per atendre demandes vinculats amb el vendaval es van centrar a la capital del Maresme i a la zona més propera a BCN.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics