URGENT

EUiA de Blanes demanarà avui millor connexió de bus amb PLF i el Maresme.

Compartiu aquesta història

El grup municipal d’EUiA a Blanes presentarà una moció al ple d’avui per tal que l’Ajuntament del municipi presenti diverses al·legacions al Pla de Transports de Viatgers de Catalunya 2008-2012 abans del 18 de febrer.
EUiA vol que la Generalitat tingui la previsió de crear un
servei per carretera que uneixi l’Hospital de Blanes amb Blanes centre i poblacions del Maresme com Palafolls, Malgrat, Santa Sussanna, Pineda de Mar i Calella.

La formació demana també crear nous serveis de bus que facin el recorregut Blanes-Girona i Blanes-Barcelona; el perllongament del servei comarcal ja existent entre Amer i Lloret, per tal que arribi a l’Hospital de Blanes i Blanes centre i la creació del servei d’autobús nocturn Girona-Blanes i Calella-Blanes-Tossa de Mar.

La formació demana també crear una línia de Rodalies de Girona amb el recorregut Blanes-Maçanet-Girona-Figueres, amb les parades intermitges corresponents, així com la recuperació dels serveis ferroviaris semidirectes Blanes-Barcelona.

El Pla de Transports de Viatgers de Catalunya 2008-2012, ideat per la Generalitat, preveu invertir un total de 840 milions d’euros per a la millora del transport públic en carretera durant aquests quatre anys.
Però Blanes, tot i disposar de serveis de caràcter comarcal com l’Hospital, els Jutjats, la caserna dels Mossos d’Esquadra o la biblioteca comarcal, no incrementarà les connexions de transport públic ni resultarà, a efectes d’aquest transport, una àrea d’influència de Barcelona ni de Girona.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics