Un grup català compra finalment la Nylstar de Blanes, l’antiga SAFA

El grup inversor Praedium va obtenir, en la tercera subhasta judicial per Nylstar Espanya el 100% de l’accionariat de la companyia, després que les dues primeres subhastes quedessin.

El preu d’adjudicació va ser d’1,8 milions d’euros i el grup comprador mantindrà la titularitat de les accions, com a mínim durant tres anys.
La directora general de Praedium, Montse Figueras, explicava que apostaven per la continuïtat de la planta de Blanes perquè consideren que és “un projecte viable”, tot i les “lleugeres pèrdues del 2008 a causa de l’evolució de les vendes l’últim trimestre de l’any”.
Tot i això, espera que en tres o quatre setmanes es pugui presentar un conveni amb els creditors que permeti aixecar la situació concursal de la tèxtil blanenca.

El director de Nylstar, Xavier Arnau va explicar ahir que el pla de viabilitat de la companyia, aprovat l’any passat, va suposar una important reducció de costos, entre els quals la supressió d’una cinquantena de llocs de treball de forma pactada amb el comitè d’empresa. D’aquesta manera, la plantilla queda amb un total de 217 empleats.
Nylstar es dedica a la fabricació de niló per al sector tèxtil i, en menor mesura, de l’automoció. Amb una facturació que va rondar els 50 milions d’euros, va obtenir una producció de 12.000 tones de niló, el 80% de la qual s’exporta a diferents països europeus.

 

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics