URGENT

El pla de joventut de PLF centre el plenari de divendres.

Compartiu aquesta història

El ple de divendres passat a l’Ajuntament de PLF va tenir com a protagonista el nou pla de Joventut local que ha de tenir vigència fins el 2011.
El document de treball, que ha de dirigir les polítiques juvenils de PLF en els propers anys, va ser aprovat amb els vots favorables del govern, PSC i CiU, l’abstenció del PP i el vot contrari d’ERC i ICV.

Les tres formacions de l’oposició van destacar el poc temps de marge amb el que han comptat per estudiar el pla de Joventut.

El regidor-portaveu del PP, óscar Berman explicava que el pla és continuïsta, i que no hi ha noves idees. El popular assegura que el pla és practicament el mateix que l’últim aprovat i que només es busca una subvenció.

Per la seva banda, Jordi Pedemonte d’Esquerra va ser el més dur amb el pla en assegurar que hi manquen molts aspectes referents als joves locals com ara la falta de mesures per a l’emancipació o la participació. El Republicà assegura que no es parla de l’habitatge per a joves i que en el pla sembla que no hi hagin participats els joves.

ICV també va criticar el pla juvenil ja que és parla d’informació i assessorament, però que no es preveu una atenció més directa i diaria. L’ecosocialista Juan Andrés Osorio, recordava que calen altres polítiques referents als joves i no només l’assessorament.

En aquests sentit el regidor de CiU Xavier Dalmau va destacar que el pla no omés depent de la regidoria de juventut sinó de la resta de regidories al tractar-se d’un pla transversal i que hi ha altres iniciatives que no es recullen en el pla però que també es duen a terme.

La regidora de joventut, Antònia Petit assegurava que el nou pla segueix l’estela de l’anterior, ja que la aquest ha donat bon resultat al municipi.

Sobre les polítiques d’habitatge i d’emancipació l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, va explicar que a l’estiu es posarà en marxa la construcció d’una nova promoció de pisos de lloguer per a joves.

La sessió també va aprovar per assentiment el projecte de canvi d’enllumenat a Mas Carbó i l’oposició es va queixar dels horaris de les comissions informatives, que no sempre es poden compaginar amb els horaris laborals dels regidors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics