URGENT

Denuncien els webs dels Ajuntaments de PLF, Malgrat i Tordera per no tenir traducció al castellà.

Compartiu aquesta història

 

La “Asociación Nacional por las Libertades Lingüísticas”, ha fet entrega aquest dimecres d’un informe al “Defensor del Pueblo”, a Madrid, en el que es detallen els webs oficials d’Ajuntaments catalans, valencians, balears o bascos que no ofereixen la informació en castellà.

En total són 868 webs municipals denunciades, entre els quals hi ha el de PLF, el de Malgrat, el de Pineda, el de Tordera i Sta. Susanna.

L’informe és fruit de la recerca feta per voluntaris de l’entitat a través de més de 2.100 webs oficials, en el que han detectat un 41% dels portals sense presència del castellà.

Segons aquest informe, Catalunya és la comunitat amb menys presència del castellà en els webs municipals i oficials.

Per a Pablo Yáñez, president de l’entitat, el fet que el web de PLF no incorpori el castellà, representa una discriminació als castellanoparlants que no podran accedir als continguts oferts pel portal oficial de l’Ajuntament.

Un cop l’informe ha estat presentat al “Defensor del Pueblo”, la “Asociación Nacional por la Libertad Lingüística”, enviarà una carta a tots els ajuntaments que no tenen els seus webs adaptats al castellà i, en funció de les respostes dels consistoris, valorarà portar les queixes als defensors de cada una de les comunitats. En el cas català, al síndic de greuges. Ho explica el mateix president de l’entitat a RP.

L’entitat impulsora de l’estudi, que celebra el seu primer any d’existència, s’ha mostrat sempre molt crítica amb el que consideren la imposició del català a la llei del cinema o el codi de consum entre d’altres.

Can Batlle organitza berenars entre els estudiants de l’IES per donar-se a conèixer.

El nou centre per a joves de PLF, situat a la masia de Can Batlle, al barri Sta. Maria, ha organitzat 3 sessions de berenars entre els estudiants del nou IES de la Font del Ferro.

Cada divendres es convidarà un curs diferent de l’ESO per tal que coneguin el centre juvenil i les activitats que s’hi organitzen amb la intenció de potenciar l’ús de la instal·lació estrenada a mitjans de l’any passat.

Demà es farà la primer dels berenars per a alumnes de 1r d’ESO. Per assistir-hi cal inscripció prèvia que cal fomalitzar a l’hora del patí dels divendres als responsables de joventut que visiten el centre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics