Desarticulen una banda que robava a sales recreatives i bingos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els mossos els adjudiquen 11 robatoris arreu de Catalunya, entre els quals en una sala de Blanes.

El grup estava compost per una dona i cinc homes, la majoria dels quals de nacionalitat romanesa, i d’edats compreses entre els 20 i els 35 anys. A la demarcació de Girona, van saquejar una sala recreativa de Blanes a principi d’abril. Els investigadors ja tenien sospites en aquesta època de qui eren una part dels integrants de la xarxa. Com a mesura de prevenció, havien informat els responsables d’aquest tipus de negocis sobre l’activitat delictiva dels arrestats i el seumodus operandi, ja que sempre utilitzaven documentació falsa per accedir als establiments fent-se passar per clients.

A Blanes, primer van irrompre a dins dos dels presumptes delinqüents. Es van identificar a la recepció, on els treballadors van detectar que hi havia algun problema en la documentació i els van denegar l’entrada. Per temor de ser descoberts, van marxar sense insistir que els deixessin accedir a la sala. Poca estona després, van aparèixer dos dels seus còmplices, que van aconseguir passar sense dificultats.

Com en la resta de casos, una vegada a l’interior van inutilitzar els sistemes de seguretat. Així s’asseguraven de no ser captats per les càmeres o que saltés l’alarma quan hi tornessin més tard de matinada, quan el negoci ja estava tancat. Van forçar una porta d’emergències secundària I amb l’ajuda de radials, van anar esbotzant les màquines escurabutxaques, d’on van obtenir un botí d’entre 8.000 i 12.000 euros.

La investigació es va iniciar el 17 de gener, arran d’un robatori en un bingo de Terrassa.

El 25 de maig es va dur a terme un dispositiu que es va saldar amb la detenció de 3 membres quan tornaven de Madrid i Salamanca de fer nous atracaments. Els altres tres còmplices van ser arrestats en dos pisos del barri de la Verneda de Barcelona.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics