URGENT

Desarticulen una banda que robava a sales recreatives i bingos

Compartiu aquesta història

Els mossos els adjudiquen 11 robatoris arreu de Catalunya, entre els quals en una sala de Blanes.

El grup estava compost per una dona i cinc homes, la majoria dels quals de nacionalitat romanesa, i d’edats compreses entre els 20 i els 35 anys. A la demarcació de Girona, van saquejar una sala recreativa de Blanes a principi d’abril. Els investigadors ja tenien sospites en aquesta època de qui eren una part dels integrants de la xarxa. Com a mesura de prevenció, havien informat els responsables d’aquest tipus de negocis sobre l’activitat delictiva dels arrestats i el seumodus operandi, ja que sempre utilitzaven documentació falsa per accedir als establiments fent-se passar per clients.

A Blanes, primer van irrompre a dins dos dels presumptes delinqüents. Es van identificar a la recepció, on els treballadors van detectar que hi havia algun problema en la documentació i els van denegar l’entrada. Per temor de ser descoberts, van marxar sense insistir que els deixessin accedir a la sala. Poca estona després, van aparèixer dos dels seus còmplices, que van aconseguir passar sense dificultats.

Com en la resta de casos, una vegada a l’interior van inutilitzar els sistemes de seguretat. Així s’asseguraven de no ser captats per les càmeres o que saltés l’alarma quan hi tornessin més tard de matinada, quan el negoci ja estava tancat. Van forçar una porta d’emergències secundària I amb l’ajuda de radials, van anar esbotzant les màquines escurabutxaques, d’on van obtenir un botí d’entre 8.000 i 12.000 euros.

La investigació es va iniciar el 17 de gener, arran d’un robatori en un bingo de Terrassa.

El 25 de maig es va dur a terme un dispositiu que es va saldar amb la detenció de 3 membres quan tornaven de Madrid i Salamanca de fer nous atracaments. Els altres tres còmplices van ser arrestats en dos pisos del barri de la Verneda de Barcelona.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics