Lloret crea horts per als veïns amb dificultats socials

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir a la sala d’actes de l’Ajuntament de Lloret es va signar del contracte de lloguer entre el consistori i una veïna propietària de terrenys per destinar una de les parcel•les a fer un hort social comunitari.

Es tracten d’uns camps de 350 metres quadrats que l’Ajuntament hauria arrendat per un preu simbòlic amb l’objectiu de destinar les terres al cultiu social.

Els usuaris seran persones sense recursos i en risc d’exclusió social que vindran derivades de la Secció de Benestar i Família, ja que el projecte forma part dels plans dels serveis socials i la idea és que les persones que les conreïn puguin ser més autònomes i tinguin la possibilitat de viure en unes condicions més dignes.

Els usuaris d’aquests horts socials podran plantar-hi verdures per l’autoconsum, mentre que els excedents seran lliurats al Centre de Distribució d’Aliments de Lloret.

L’hort social es trobarà situat al barri de Can Sabata i segons les fonts municipals es calcula que el podran cultivar entre 10 i 12 persones.

Aquest és un projecte similar al que ja s’ha engegat per exemple a PLF, però que encara no ha començat a funcionar per què no ha arribat la documentació de la propietat. Tal com ha assegurat el regidor de medi ambient de PLF, Juan Andrés Osorio, quan arribin aquests documents es signaran els contractes i més tard ja es faran tota una sèrie de xerrades i cursos per ensenyar a plantar els productes ecològics.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics