Denuncien que un conflicte laboral podria reduir la qualitat del servei elèctric a la Selva Marítima

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

CCOO d’Indústria de Catalunya ha alertat de la possibilitat que un conflicte laboral en una empresa subcontractada per Endesa i amb seu a PLF, pugui fer minvar la qualitat del servei a la nostra zona.

Segons el sindicat, l’empresa COBRA, que s’encarrega del manteniment de les línies elèctriques al litoral central i a la Costa Brava Sud, ha notificat per burofax el trasllat forçós de 3 dels seus 4 treballadors. Uns llocs de treball que marxarien fora de Catalunya.

Si això es fes efectiu implicaria que el temps de reacció en cas de qualsevol incidència a la línia elèctrica es veuria incrementat ja que els equips de manteniment més propers serien els de Palafrugell o les Franqueses. El responsable de sectors industrials de CCOO d’Indústria de Catalunya, Jose Juan Marin, recorda que la zona afectada inclou poblacions tan sensibles com Blanes, Lloret o Malgrat, on s’incrementa el consum de forma exponencial amb el turisme. Marin, però creu que si finalment es deslocalitzen aquests treballadors de PLF, es substituirien amb nous operaris amb pitjors condicions de treball.

I és que el responsable sindical considera que aquesta amenaça de deslocalització respon a un xantatge de l’empresa després d’un llarg conflicte laboral que va acabar als tribunals i amb sentències a favor dels treballadors.

Marin creu que aquesta amenaça de deslocalització del personal pretén pressionar als treballadors per tal que cedeixin en el conflicte, ja que dubta que es pugui dur a terme perquè existeix l’obligació de mantenir un Temps de Primera Intervenció no superior a 1 hora.

Es dóna el cas que Cobra va subrogar el servei que fins fa uns anys duia a terme l’empresa Ente i que va arribar a tenir una 20a de treballadors. Ara l’empresa a PLF té 4 treballadors que han portat als tribunals a la companyia per desavinences en les condicions de treball.

Diu a més, que és una pràctica habitual en el sector i posa d’exemple un altre conflicte a l’empresa Elecnor a Tarragona. Per tot plegat no descarta l’inici d’accions de protesta, cosa que ja han notificat a la Generalitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics