Prohibeixen l’ús dels mòbils als centres educatius de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El nou curs escolar porta una novetat als alumnes de la població veïna, i és que els centres educatius han acordat prohibir l’ús de telèfons mòbils i tabletes en tots els recintes escolars i en el decurs de les activitats escolar. Directament es recomana no portar aquests aparells a les aules. Avisen a més, que en cas que s’utilitzi, es requisarà l’aparell i es lliurarà directament a les famílies.

A banda d’això l’ús de mòbils o tabletes suposarà una falta lleu o greu, segons l’ús que se’n faci, i depenent del reglament intern de cada centre.

Aquesta prohibició és un acord al qual han arribat tots els centres educatius d’Educació Primària i Secundària del poble i l’Ajuntament davant la problemàtica existent per l’ús dels telèfons dins les aules per part dels alumnes. És cert que ja hi havia centres que tenien prohibit expressament l’ús d’aquesta tecnologia als seus centres escolars, però ara s’ha consensuat entre els 5 centres de primària i secundària i l’institut públic de la localitat.

Jaume Carles, director de l’IES Ramon Turró Darder, destaca precisament que la força de la mesura és que s’ha pres entre tots els centres de la localitat.

Igualment, fins ara no estava permès l’ús dels mòbils i tabletes, però no existia un acord escrit entre tots els centres per lluitar contra la presència dels mòbils en el dia a dia de les aules.

I és que la generalització de l’ús d’aquests dispositius també han arribat a les aules i no sempre per a usos educatius. El director de l’institut de Malgrat explica que s’han donat situacions d’ús poc adequat com gravar als mestres i penjar la gravació a internet o enregistrar baralles durant l’hora del patí.

L’ús massiu a l’hora del pati provocava problemes a la xarxa de l’Institut per les nombroses connexions a la mateixa hora.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics