L’ajuntament de PLF celebrarà els plens cada dos mesos, tot i el vot en contra de l’oposició

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’ajuntament de Palafolls va celebrar ahir el primer ple extraordinari del mandat, el que serveix per establir el funcionament polític a l’ajuntament als propers quatre anys, i en el que es debaten qüestions com la composició de les comissions informatives permanents, es nomenen els representants de la corporació en els diferents consells, o s’estableix la periodicitat de les sessions ordinàries, que va ser el primer punt de l’ordre del dia i que ja va ser un punt conflictiu.

L’ajuntament va fer la proposta de seguir amb el mateix sistema del passat mandat, pel qual les sessions plenàries se celebren l’últim divendres de mes cada dos mesos.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, es preguntava si és necessària la discussió pública de temes entre els grups polítics, assegurant que la feina es fa fora del ple.

El cap de llista d’ERC, Francesc Alemany, considera que els plens s’haurien de fer mensualment, recriminant que al cap de l’any s’acaben fent pràcticament un ple al mes, però en els extraordinaris no hi ha precs i preguntes.

Així quedarà el cartipàs 15-19
Així quedarà el cartipàs 15-19

Per part del PP, Óscar Bermán demanava el mateix que ERC, explicant que d’aquesta manera els ciutadans només tenen la oportunitat de preguntar un cop cada dos mesos.

C’s també va defensar el model de ple mensual, i fer més reunions amb l’oposició, assegurant que porta un mes com a regidor i encara no s’ha assabentat de res.

D’aquesta manera, el punt va quedar aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, és a dir, PSC i ICV-EUiA i els vots en contra de la resta de formacions, ERC, PP i C’s. També van ser motiu d’enfrontament entre els diferents caps de llista la delegació de competències del ple de l’ajuntament a la Junta de Govern Local o la designació del càrrec de confiança de l’alcalde, i va causar confusió entre alguns membres de la corporació la distribució de l’organigrama, que està conformat per tres grans àrees temàtiques, Serveis Personals, Territori i Salut Pública i Règim Intern. Cadascuna d’aquestes àrees té un regidor que coordina les diferents regidories, tot i que no necessàriament s’encarrega de totes elles.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics