Problemes per cobrir les places de la Garantia Juvenil

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dimarts comencen a treballar els joves menors de 29 anys contractats per les administracions a través del Pla de Garantia Juvenil, uns plans ocupacionals destinats a oferir contractes en pràctiques a joves desempleats.

Avui s’incorporen, no sense molts problemes per cobrir les places ofertades, ja que les bases de la convocatòria han estat molt rígides i restrictives, pel que molts dels joves candidats que s’han presentat han hagut de ser descartats. Això sumat a que els consistoris han tingut molt poc temps per buscar candidats ha fet que els ajuntaments s’hagin trobat amb una situació complicada i s’hagin queixat.

És el cas de Tordera, on el consistori ha té una assignació de 55 mil€ per ofertar 5 places a través d’aquest programa.  Pel seu regidor de Promoció Econòmica, Marc Unió, és difícil d’explicar com es descarten tants joves en aquest programa en un municipi com Tordera, amb una important taxa d’atur.

Unió explica que els requisits són tant restrictius que hi ha pocs candidats elegibles, pel que els municipis se’ls rifen per cobrir les seves vacants. Ara com ara de les 5 places ofertades a Tordera hi ha cobertes 3 i les altres dues encara estan en procés.

A Malgrat s’han ofertat 11 places i s’han presentat centenars de candidatures, que un cop passades pels sedàs dels requisits han quedat en una 20a de candidats. A l’igual que a Tordera, el consistori malgratenc creu que els requisits són molt restrictius pel que finalment han hagut d’adaptar l’oferta de places als perfils de joves que complien els requisits. Raquel Martín, és la regidora de Promoció Econòmica

En aquest sentit han hagut de canviar, per exemple, la seva demanda d’escultor per una plaça d’educadors.

Els dos consistoris han lamentat també el poc temps que han tingut per fer el procés, poc més de dues setmanes i han coincidit en la necessitat de presentar les seves queixes de forma conjunta al SOC i a la Generalitat.

Palafolls, per la seva banda, no va demanar cap ajuda i per tant no  participa d’aquest Pla de Garantia Juvenil.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics