URGENT

Xavier Amor declararà en el cas Mercuri

Compartiu aquesta història

 

Xavier-Amor-FMC-gobierno-FEMP_TINIMA20150920_0112_5
Xavier Amor, FMC i alcalde de Pineda

El president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha sigut acusat directament i haurà de declarar com a imputat al cas Mercuri, la presumpta corrupció al voltant de l’Ajuntament de Sabadell en l’etapa del socialista Manuel Bustos com a alcalde.

Se l’ha citat a declarar el mes de març dins la peça 25, la que investiga diverses activitats de la Federació de Municipis de Catalunya. Segons ha revelat El País, en aquest apartat investiguen les factures pagades a l’exaclade socialista d’Arenys de Mar, Santi Fontbona per “un treball injustificat i inexistent”, conté la interlocutòria judicial. També ho faran Manuel Bustos i l’exsecretari de la Federació, Adolfo Moreno.

Amor va substituir a Bustos al capdavant de l’entitat municipalista el 2013 i haurà d’aclarir els pagaments que ha percebut Fontbona. Segons l’acte judicial, apunten que se’l va pagar en compensació per la pèrdua del càrrec comarcal del PSC.

La Federació defensa la innocència de Xavier Amor i ha convocat aquesta tarda tots els grups polítics municipals de l’Ajuntament de Pineda per explicar-los el cas.

Amor ja va declarar el 2014 com a imputat pel presumpte cobrament de sobresous camuflats sota la forma de dietes i va explicar que no hi va haver mala intensió, sinó irregularitats administratives. El cas, on hi havia 44 alcaldes involucrats, es va acabar arxivant perquè la justícia va considerar que els 300.000 euros emprats per pagar als regidors no eren públics sinó privats.

La peça 25 conté dos altres presumptes fets delictius. Un d’ells és la contractació amb fons públics d’una dona per part de la Fundació Acsar, dedicada a la immigració i que l’ens municipal ho hauria camuflat amb el pagament d’una subvenció de 25 mil euros a l’entitat. L’altre aspecte que també s’estudia són les despeses que Bustos i la seva dona van carregar a la Federació de Municipis, unes despeses que segons la Fiscalia  “no tenen relació” amb l’activitat de l’organisme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics