PLF tindrà la primera promoció immobiliària en 9 anys

Terrenys on es farà la promoció de 6 habitatges
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Repunta l’obra nova. Des del 2008 no s’han realitzat noves promocions d’habitatges a Palafolls. Segons les dades de l’Ajuntament no s’havien donat permisos per fer obres noves. Ara, s’ha donat el primer en els últims 9 anys per la construcció de 6 habitatges unifamiliars a la rambla de les Ferreries.

A més, hi ha una altra sol·licitud de permís d’obres per 4 cases i 1 local comercial davant la Plaça de Poppi i l’escola les Ferreries. Aquesta última encara no té la llicència adjudicada. Així, Palafolls passaria de no tenir cap obra nova en l’última dècada, a tenir 10 nous habitatges unifamiliars en construcció.

La venda d’habitatges ja s’havia animat aquest any a Palafolls. En els primers 9 mesos del 2016 es van vendre més pisos que en els últims 9 anys sencers. Els registres immobiliaris van caure en picat el 2008  en plena crisi quan s’havia enrere les 200 del 2007, passant a fer-ne només 87.

La majoria de compravendes són de segona mà. La construcció ha estat pràcticament aturada durant gairebé una dècada, l’última llicència d’obres registrada va ser per iniciar un bloc de pisos del 2008 al carrer Major amb Carrer de Baix.

Les dades reafirmen el repunt del mercat immobiliari al municipi, amb el que ara es busca donar sortida a l’habitatge unifamiliar nou, en detriment a la promoció de pisos, la compravenda del qual se centra en immobles de segona mà.

De moment, hi ha 6 habitatges ja amb el permís i  se’n preveu la construcció de 4 més a escassos metres un de l’altre, el que podria suposar la recuperació de la construcció d’habitatge nou.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics