URGENT

Condemnen a 3 i mig de presó l’agressor de la catana de Blanes

Compartiu aquesta història

L’Audiència de Girona ja ha emès la sentència pel jove que va agredir al seu company de pis amb una catana a l’agost de l’any passat.

Se’l condemna a una pena de 3 anys i mig de presó per l’agressió que l’home, de 26 anys, va dur a terme contra el seu antic company de pis, atacant-lo amb una catana i una defensa extensible mentre la víctima dormia i es trobava amb el braç enguixat.

Tot i això, el tribunal ha conclòs que l’acusat va cometre un delicte de lesions amb ús d’armes i l’agreujant de traïdoria, i no pas de temptativa d’assassinat, com defensava el fiscal. L’Audiència ho justifica amb el fet que el jove va malferir el seu company però després va ser ell mateix qui va aturar l’agressió i va permetre que la víctima pugués fugir.

Per tot plegat, tot i que el processat s’enfrontava a una pena de fins a 12 anys de presó, el tribunal l’ha condemnat a 3 anys i mig de presó i 5 més en els quals no es podrà acostar a menys de 500 metres de la seva víctima. A la vegada, la sentència també obliga al jove a pagar una indemnització de 9.000 euros al seu antic company de pis.

Segons conclou la sentència, la nit dels fets el jove processat va agredir el que aleshores era el seu company de pis, que estava dormint al sofà i tenia la mobilitat limitada degut al braç enguixat que portava. El processat el va colpejar diverses vegades amb una defensa extensible i després el va agredir amb una catana que hi havia a l’habitatge.

Després dels fets, l’agressor va permetre que la víctima marxés, i va fugir pel teulat després de diverses hores atrinxerat a l’habitatge. No va ser detingut fins uns mesos més tard.

La sentència imposada pel magistrat no és ferma, per la qual cosa s’hi pot interposar un recurs de cassació en el termini de cinc dies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics