URGENT

Palafolls repeteix i amplia la campanya de revisions oculars

Compartiu aquesta història
Unitat mòbil de l’Institut Oftalmològic Tres Torres al Fòrum Palatiolo. Aj. Palafolls

L’Any passat l’Ajuntament de Palafolls, en col·laboració amb l’Institut Tres Torres, va oferir una campanya gratuïta de prevenció del glaucoma i la degeneració macular.

Una unitat mòbil del centre oftalmològic barceloní, totalment equipada, va ser al nostre municipi durant 2 dies on va realitzar un total de 50 exàmens oculars a palafollencs. Les places, però, es van exhaurir en molt poca estona, cosa que va fer pensar a l’Ajuntament en repetir la campanya el més aviat possible.

Ara el consistori i la Clínica Tres Torres, han tornat a proposar una campanya de revisions oculars pel mes de maig. Serà però duplicant el nombre de dies i visites mèdiques ja que s’amplia de 2 a 5 dies de visites, el que suposa entorn als 125 exàmens gratuïts.

En concret el consistori ha programat les visites del 14 al 18 de maig en horari de matí i tarda al Fòrum Palatiolo.

En cada visita es fa un examen ocular complet amb la voluntat de detectar alguna d’aquestes malalties. La Carme Moral és optometrista de l’Institut Oftalmològic Tres Torres.

El  glaucoma, el pacient no en nota els símptomes fins que comença a perdre visió i aleshores ja és tard: un cop perduda la visió, ja no es pot recuperar. És una malaltia del nervi òptic i el glaucoma es considera la segona causa de ceguera al món, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). A més, es calcula que a l’Estat espanyol al voltant d’1 milió de persones la pateixen i la meitat no ho saben.

La degeneració macular associada a l’edat sí que se’n detecten símptomes com ara problemes de lectura o distorsió de línies i provoca problemes en la visió central.

En el cas del glaucoma afecta majors de 40 anys i els que tinguin antecedents familiars i en el de la degeneració macular es detecta en persones d’una edat més avançada. En tots dos casos, la prevenció és clau.

Dels 50 exàmens fets l’any passat, es van detectar 2 possibles casos de degeneració macular. Aquestes dues persones se les va derivar al metge de capçalera per iniciar el tractament corresponent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics