El Govern posa en marxa una app per detectar el coronavirus

Foto: gencat.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: gencat.cat

Aquesta setmana la Generalitat ha posat en marxa una nova aplicació per a dispositius mòbils i tauletes per poder seguir la pandèmia del coronavirus.

Es tracta de “StopCovid19Cat”, una app que, segons el Govern, contribuirà a detectar la malaltia, fer un seguiment dels pacients, veure com evoluciona la pandèmia i afavorir la presa de millors decisions.

La ciutadania pot descarregar-se aquesta app, que demanarà acreditar-se i que permetrà controlar l’estat de salut sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i evitant tensionar els serveis sanitaris.

Segons la Generalitat, aquesta aplicació ajudarà a les persones que presenten algun símptoma específic de CoVId-19 -com pot ser febrer, tos, dificultat respiratòria, malestar general, entre altres- a través d’un test senzill, que proporcionarà la informació necessària.

El sistema de salut, informa el Govern, rebrà la informació que registri l’app, i cadascun dels dispositius assistencials farà les accions necessàries per tal que la persona rebi la millor atenció. Si es tracta de persones lleus però amb situació de risc, o de persones greus, s’activaran diferents dispositius sanitaris, com poden ser el Sistema d’Emergències Mèdiques o l’atenció primària, amb l’objectiu de poder atendre el pacient de forma adequada.

A la vegada, el Govern català vol que aquesta app serveixi per fer seguiment en el temps dels pacients, obtenint d’aquesta manera un major coneixement de l’evolució de la pandèmia a tot el país i de forma localitzada per població.

L’app StopCovid19Cat està disponible per a totes les plataformes, com Android o iOS.

Trobareu més informació aquí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics