Palafolls permetrà fraccionar sense interessos els tributs locals

Foto: Steve Buissinne - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Steve Buissinne – Pixabay

El ple de dijous passat va aprovar una modificació de l’ordenança general, la que regula aspectes més generals dels tributs i taxes locals.

La modificació permetrà als palafollencs fraccionar els rebuts periòdics emesos per l’Ajuntament per tal d’evitar concentració dels impostos en alguns mesos.

A la pràctica permetrà dividir els principals impostos locals (IBI, escombraries, circulació o guals) per tal que es paguin de la manera que sigui més còmode pel ciutadà. De fet cada sol·licitud haurà de proposar un pla de pagament des tributs fraccionats, pel que cada ciutadà podrà idear una planificació de pagament adaptada a les seves necessitats. L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, assegura que ha estat una “lluita” amb l’organisme gestor aconseguir fraccionar sense interessos els impostos locals.

Hi ha dues condicions per poder accedir al fraccionament dels impostos locals. La primera és que s’haurà de demanar el fraccionament dins el període de pagament voluntari, no quan aquest període hagi expirat. L’altra condició és que s’haurà de liquidar tots els impostos abans del dia 16 de desembre, que és quan es tancarà l’any fiscal i cal haver fet el pagament total dels impostos.

Aquesta mesura, excepcional per aquest any 2020,  es posa en marxa per facilitar als ciutadans el pagament dels principals impostos per evitar que es concentrin en els mesos determinats. Ara com ara ja no es podrà fraccionar el primer rebut de l’impost de circulació, ja que  ja estan girats els rebuts que es cobraran aquest 2 de juny, però si es pot demanar per fraccionar els tres rebuts de l’IBI, les escombraries i els que falten de guals i vehicles.

El fraccionament dels rebuts s’han de demanar a l’Organisme Autònom de Gestió de Tributs, que té oficina a Malgrat, però excepcionalment, també es pot demanar per instància a l’Ajuntament de Palafolls que pot fer d’intermediari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics