URGENT

La Junta Local de Seguretat de Blanes dissenya el dispositiu dels serveis d’emergència per aquest estiu

Compartiu aquesta història

Va ser aquest passat divendres quan aquests càrrecs es van reunir, per fer un balanç dels 12 mesos passats i per tractar els diferents dispositius que es posen en marxa amb motiu a la temporada alta estiuenca.

Un dels objectius principals de la Junta Local de Seguretat és mantenir els principals factors de seguretat i convivència durant l’època d’estiu, ja que al municipi, s’arriba a triplicar el seu nombre d’habitants habituals durant aquests mesos.

De fet, es va tractar el programa del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, ja que aquest any es podrà tornar a fer el festival pirotècnic i això obliga a mobilitzar els dispositius de seguretat i d’emergència com Policia Local, Protecció Civil, Bombers, sanitaris, entre d’altres. 

El dispositiu està organitzat en base al Pla d’Autoprotecció i el Pla de Seguretat i Emergència, on es defineixen els diferents grups d’ordre i d’intervenció que hi ha per contemplar la prevenció i reacció davant qualsevol tipus de circumstància que es pugui donar.

En relació a anteriors edicions del festival pirotècnic, aquest 2022 hi haurà diverses novetats que augmentaran encara més el llistó de contrastada seguretat que l’Ajuntament de Blanes ha demostrat any rere any, fent que sigui l’esdeveniment pirotècnic més segur que hi ha ara per ara. Una prova d’aquesta exemplaritat és que des de fa uns quants anys s’ha agafat com a model per a d’altres espectacles que es fan arreu de Catalunya i Espanya que, com el concurs de Blanes, mouen cada dia centenars de milers d’espectadors.

Un altra dels temes que es va parlar, va ser l’increment dels serveis de la policia Local en els darrers anys. De fet, al 2017 van ser gairebé 11.000 serveis, mentre que l’any passat van ser quasi 14.000 els nombres de serveis de la policia local. Inclouen tot tipus de casos i tipologies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics