URGENT

El govern de Nicaragua expulsa la Comunitat Terapèutica del Maresme del país

Compartiu aquesta història

El govern de Daniel Ortega  està expulsant diferents entitats i ONGs que treballen a Nicaragua. Fa només uns dies obligava a sortir del país a una vintena de monges de l’Ordre de la mare Teresa de Calcuta al considerar l’església colpista i opositora al regim sandinista.

El govern d’Ortega no s’ha quedat aquí i també ha obligat a la Comunitat Terapèutica del Maresme a deixar Nicaragua i els dos projectes de cooperació que l’entitat té al país.

Aquesta entitat, amb el suport dels ajuntaments de Sant Boi i Palafolls tenia en marxa un centre psicosocial a la ciutat atlàntica de Bluefields que és únic a tota la regió de la costa caribenya per donar atenció en salut mental i addiccions. 

A Bluefields hi havia dos treballadors catalans i un equip de treballadors nicaragüencs amb psicòlegs i infermers entre d’altres.

El president de la Comunitat Terapèutica del Maresme i impulsor del projecte, Valentí Agustí, explica que el govern va donar 72 hores als cooperants catalans per abandonar el país.

A banda del centre de Bluefields, ja s’estava treballant per crear un segon centre de salut mental també a l’est del país, un dels més pobres del continent americà.

Això fa que la Comunitat doni per acabada la seva relació amb Nicaragua i ja estigui buscant nous projectes. Agustí lamenta com ha acabat aquest treball iniciat fa 20 anys i  assegura que la tasca solidària continuarà en un altre país.

La situació a Nicaragua està tensa fins el punt que l’Ajuntament de Palafolls va rebutjar l’any 2018 una subvenció de cooperació davant la convulsa situació al país centreamericà.

L’actual dirigent, el sandinista Daniel Ortega, ha eliminat l’oposició política i pretèn perpetuar-se al càrrec. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics