La Regió Sanitària de Girona comença a gestionar les baixes per ingrés des dels hospitals

Foto: CSMS
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Regió Sanitària Girona ja ha iniciat la gestió de les incapacitats temporals (IT) per ingrés hospitalari des del mateix hospital. Tal com indiquen des de la Regió Sanitària de Girona, l’objectiu d’això és desburocratitzar la gestió de les baixes a l’atenció primària. 

Ara mateix només hi ha quatre centres de la regió que estan preparats informàticament per dur a terme aquesta tramitació. Aquests són l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa; l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, l’Hospital Santa Caterina de Salt i l’Institut Català d’Oncologia (ICO). Aquesta setmana es preveu que els hospitals de Calella i Blanes també tinguin a punt els sistemes d’informació per incorporar la gestió de les baixes IT i que al llarg del mes d’octubre s’hi sumin Figueres, Palamós i Campdevànol.

Les persones que ingressin, ja sigui de forma urgent com programada, rebran automàticament la baixa laboral a través de La Meva Salut i, d’aquesta forma, estalviaran desplaçaments dels familiars al centre d’atenció primària per gestionar-la. Des de la setmana passada ja s’han generat més de 26 baixes i 10 comunicats de confirmació. 

Aquesta mesura beneficia la població en edat laboral i el canvi permet agilitzar els processos, disminuir el nombre de contactes a l’atenció primària per gestions d’aquest tipus i millorar l’experiència del pacient i el seu entorn. Actualment, el 18% de les baixes generades a la regió són per ingrés hospitalari.

A Catalunya, la gestió de les baixes des dels hospitals va començar en forma de pla pilot a principis de febrer a l’Hospital Parc Taulí i poc a poc s’està desplegant a la resta de regions. En el conjunt de Catalunya es preveu estalviar entre 180.000 i 324.000 visites anuals a l’atenció primària, segons el volum de població activa que genera un ingrés hospitalari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics