El Jardí Botànic Marimurtra participa a la 27a Setmana de la Ciència

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els propers dies, el Jardí Marimurtra de Blanes celebrarà diferents activitats amb motiu de la 27a Setmana de la Ciència amb l’objectiu d’acostar la ciència a la ciutadania.  La jornada més destacada es fa avui, divendres 11 de novembre, amb un taller i una conferència dedicada als efectes positius de l’arbrat per fer front al canvi climàtic. I, és que s’estima que les àrees forestals reabsorbeixen el 30% de les emissions totals de CO2.

Per començar la jornada, aquest matí hi ha hagut un taller tècnic amb un part teòrica i una altra pràctica sobre aquests efectes positius de l’arbrat en relació a la qualitat de l’aire i les mesures d’adaptació i mitigació del canvi climàtic. 

També hi ha hagut una explicació dels processos en les experiències en tres localitats: Sevilla, on s’ha fet un catàleg d’arbres i arbustos per diferents zones climàtiques; Sant Cugat del Vallès, on s’han realitzat mesuraments sobre arbrat urbà; i l’Hospitalet de Llobregat, on s’han elaborat mesuraments en parc infantils.

La part pràctica del taller ha consistit en una demostració sobre l’arbrat i arbustos del mateix Jardí Botànic Marimurtra, així com dels sistemes de mesurament. 

Aquesta tarda, hi haurà la segona part de la jornada. És oberta al públic i tractarà sobre els arbres davant el repte de la ciutat saludable: bioconfort i bosc urbà. Per participar-hi caldrà accedir al recinte per la porta d’esdeveniments del Carrer Ermita a partir d’1/4 de 4 de la tarda. Concretament, es tracta d’una conferència sobre ‘Els arbrats davant el repte de la ciutat saludable’ amb el catedràtic Enrique Figueroa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics