URGENT

L’Hospital Trueta posa en marxa la unitat Funcional per tractar els infants amb paràlisi cerebral

Compartiu aquesta història

El mes de desembre l’hospital universitari gironí Dr. Josep Trueta va posar en marxa la Unitat de Funcional de Paràlisi Cerebral. Aquesta la formen professionals de la neuropediatria, rehabilitació i traumatologia, que valoren i tracten d’una manera multidisciplinar els infants amb paràlisi cerebral. 

Tal com indiquen des de l’hospital, crear la Unitat Funcional específica suposa una gran millora per als pacients i les seves famílies, ja que durant una sola visita els atenen diferents especialistes. S’estima que, actualment, es visiten al Trueta uns 200 infants afectats de paràlisi cerebral.

La creació de la Unitat Funcional específica per a infants amb paràlisi cerebral ve derivada de la voluntat de donar resposta a les necessitats dels pacients i familiars d’una manera més coordinada i facilitadora, tant per a ells com per a l’equip assistencial. La Unitat també suposa una millora per als professionals a l’hora de treballar en equip, ja que els permet tenir una millor comunicació i gestió dels recursos sanitaris.

Una de les característiques principals de les unitats funcionals és que els pacients no han de recórrer diversos llocs per tal que els visitin especialistes diferents, sinó que disposen d’una única porta d’accés que és compartida per professionals de diferents disciplines. Això suposa que els diversos implicats en el procés assistencial visiten els pacients en el mateix espai i de forma coordinada. 

D’aquesta forma, les decisions clíniques sobre el diagnòstic i tractament es prenen conjuntament en el mateix moment, fet que facilita que des de la primera visita s’agilitzin els circuits assistencials i es redueixin els temps entre el diagnòstic i l’inici del tractament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics