URGENT

Ja es poden consultar les llistes del cens electoral

Compartiu aquesta història

Des d’ahir i fins al 17 d’abril, ja es poden consultar les llistes del cens electoral vigents per a les properes eleccions del 28 de maig i constatar si s’han complert els requisits per votar. 

Per fer-ho, a partir d’avui, ja es pot dirigir presencialment a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, tot i que és necessari demanar cita prèvia. En canvi, les persones que disposen de certificat digital, des d’ahir, ho poden consultar telemàticament a través de la seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística. 

Les llistes del cens electoral serveixen per constatar, sobretot, si les dades personals i el domicili són correctes, perquè seran les que s’utilitzaran a l’hora de fer els enviaments dels sobres i les butlletes dels partits. També hi apareix el districte i la secció a la qual es forma part i que serveix per designar la mesa electoral on s’haurà de votar. 

Així mateix, també constaten si s’han complert els requisits per votar, una dada especialment important per a les persones estrangeres que resideixen al país i que han sol·licitat el vot. 

Fins al 17 d’abril també està obert el termini per presentar reclamacions. És a dir, per reclamar que l’adreça o les dades personals són errònies o que no s’han acceptat els requisits per votar. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics