URGENT

Un centenar d’estudiants de sisè de primària s’avaluen de les competències bàsiques

Compartiu aquesta història

Des d’avui i fins al dimecres, els estudiants de sisè  de les escoles de Palafolls han començat a dur a terme les competències bàsiques. En concret hi participen 52 alumnes de Les Ferreries i 49 joves de Mas Prats. 

Les competències bàsiques són unes proves externes que avaluen les competències i coneixements bàsics d’algunes matèries que l’alumnat hauria d’haver assolit i adquirit al final de l’etapa de primària, abans de fer el salt a l’educació secundària. La cap d’estudis de Les Ferreries, Anna Miranda, ha explicat a Ràdio Palafolls que avui els joves s’examinen de llengua catalana i coneixement del medi.  

Tot i això, les proves en cap cas determinen si l’alumne està capacitat per superar l’etapa educativa ni tenen cap mena d’impacte en les avaluacions de final de curs. Aquests exàmens són de caràcter formatiu i orientador, tant per les famílies com pels centres i permet constatar els punts febles i forts de l’alumnat, així com el funcionament del sistema educatiu. Ho explica la directora de l’escola Mas Prats, Laura Duarte. 

Aquestes proves són promogudes pel departament d’Educació de la Generalitat, dins del conjunt de mesures empreses per la millora dels resultats educatius.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics