URGENT

Els infermers i infermeres de Catalunya ja poden prescriure als pacients alguns medicaments amb recepta

Compartiu aquesta història

Des d’aquesta setmana, els infermers i infermeres dels centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) poden indicar. medicaments que necessiten recepta mèdica sempre i quan estiguin inclosos en una guia oficial publicada pel Ministeri de Sanitat amb aquest efecte. Des d’ara, ja poden indicar medicaments per tractar cremades i ferides, i en els propers mesos s’aniran incorporant més productes, amb altres usos.

Fins ara, aquests medicaments només podien ser prescrits pels metges o metgesses. Però, segons indiquen des de el Departament de Salut de la Generalitat, aquesta nova competència permet millorar l’accés de la ciutadania a la seva medicació, reforçar el rol autònom de les infermeres i infermers de Catalunya i augmentar l’eficiència evitant la duplicitat de visites. 

Aquesta mesura se suma a l’activitat que ja estan realitzant les infermeres des de gener de 2021, que fins ara només podien indicar productes sanitaris i medicaments que no requereixen prescripció mèdica. En total, a l’atenció primària més de 6.600 professionals ja han enregistrat més d’1.000.000 d’indicacions al sistema de recepta electrònica. Des del departament indiquen que aquestes dades i millores han estat possibles per la col·laboració entre Salut i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics