URGENT

Dues infermeres impulsen un assaig clínic de reconstrucció de mugrons amb àcid hialurònic

Compartiu aquesta història

Fa unes setmanes, Isabel Granados i Mariona Urbano, infermeres de l’Hospital Can Ruti, van presentar al XXI Congrés Català de Sinologia i Patologia Mamària, que organitza la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el seu nou estudi. 

Concretament, aquest és el resultat del seu treball final del Màster en Imatge Corporal i Dermoestètica de Nus Agency i busca millorar la vida i l’autoestima de les pacients oncològiques amb la infiltració d’àcid hialurònic als mugrons per reconstruir-los. Segons han explicat a Ràdio Palafolls, van adonar-se que, més enllà de les reconstruccions de pit, aquesta part del cos de les pacients no s’assemblava al 100% a la realitat després de la malaltia. I, és que, tot i existir la micropigmentació, aquest és un resultat en 2D. Amb la seva proposta, s’aconsegueix un resultat final en 3D. Així ho ha indicat Mariona Urbano.

El Congrés Català de Sinologia i Patologia Mamària de la Corporació no ha sigut l’únic esdeveniment on s’ha donat a conèixer aquesta iniciativa. Després de ser finalistes de la beca ‘En la piel de la enfermera’ del Consejo General de Enfermería d’aquest 2023 estan buscant finançament per tal que es pugui implantar en els hospitals públics i privats. Tal com indica Isabel Granados, la intenció no era fer un estudi amb un principi i un final, sino que volen que sigui un estudi multicèntric que es pugui oferir a la cartera de serveis hospitalaris.

Tal com han explicat ambdues infermeres, han provat el procediment amb dues pacients diferents i els resultats han siguts millor dels esperats. Ara, les previsions inclouen demanar altres beques per començar a tractar pacients oncològiques a partir de la tardor d’aquest mateix any i continuar millorant l’assaig. Entre aquestes fonts de finançament, hi ha la Beca Talents de l’Hospital Can Ruti i la Beca del Col·legi d’Infermeria de Barcelona a les qual ja s’han presentat. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics