URGENT

Palafolls enceta la Festa Major

Compartiu aquesta història

Aquest divendres Palafolls dona el tret de sortida als actes que s’han preparat per commemorar la Festa Major de les Verges Trobades. Enguany, l’encarregada d’obrir la programació d’actes és l’exposició ‘Posar color a la foscor de Carme Mullon. L’exhibició inclou diverses obres abstractes que Mullon va fer mentre es trobava en una depressió. Tal com indica l’autora, espera que el públic que es trobi en una situació semblant, es pugui sentir identificat i comprengui que és possible sortir endavant.

L’acte està previst a les 19h a l’Escola Municipal de Música i Dansa. Recordem que aquesta és l’única activitat, a banda de la donació de sang, que manté el seu emplaçament original, després que l’Ajuntament hagi modificat els espais on s’anaven a desenvolupar els actes a causa de la previsió meteorològica. 

Demà al matí, l’activitat prevista és el taller de gegants que es farà a les 11h a la Plaça de Poppi. Així, en cas que plogui, es podrà traslladar fàcilment a l’interior del Teatre. A la tarda, és el torn de la Trobada Gegantera a partir de les 17:30h, amb la Plantada i el Ball dels Gegants, també a Poppi. La Cercavila de gegants, en cas de pluja, quedarà suspesa.

El diumenge, tant al matí com a la tarda, es concentraran la resta d’activitats previstes per aquests primers dies de Festa Major. A les 10h es farà la trobada de Puntaires dins el Casal d’Avis que aplegarà unes 100 puntaires de Palafolls i rodalies. Maite Yanutolo, professora de l’Associació de Puntaires, indica que també es podrà veure una exposició de les puntaires de la nostra vila i una altra de les puntaires de les comarques de Girona.

A partir de les 10h, també, s’ha programat una nova donació de sang a l’Escola Municipal de Música i Dansa.  A la tarda, la Penya Barcelonista organitza una nova edició de la Botifarrada, en aquest cas es farà, també, al Teatre. Albert Alenyà, president de l’entitat, indica que és molt gratificant poder realitzar l’activitat un any més. I, és que ja són 18 les edicions en què la botifarrada forma part de la tradició a Palafolls.

Una estona més tard, a les 17h, l’Esplai el Pas ha preparat la també tradicional Gimcana de Festa Major. Tal com indica Pau Ribas, un dels organitzadors, enguany hi haurà vuit proves a completar per guanyar la gimcana, tot i que no és l’única novetat. Aquesta vegada, les proves no seran individuals per grups, sinó que els participants hauran d’enfrontar-se als altres.

En aquest cas, la gimcana es manté tal qual està prevista. En cas de pluja intensa, l’Esplai indica que buscarà una nova data per la seva realització. Recordem que, en cas de canvis en el desenvolupament d’alguna de les activitats, s’avisarà pels canals oficials de les entitats, de l’Ajuntament i de Ràdio Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics