URGENT

Malgrat de Mar celebra la 3a edició del Festival Solidarity Park 

Compartiu aquesta història

A partir d’avui i fins al proper 2 de juny, Malgrat de Mar ha preparat un seguit d’actes per commemorar l’aniversari de l’enfonsament del vaixell ‘Ciutat de Barcelona’ que va ser torpedinat l’any 1937, en plena Guerra Civil, per un submarí italià a les ordres de l’exèrcit franquista. A l’atac van morir 46 brigadistes internacionals i quatre membres de la tripulació davant la costa malgratenca.

Entre els actes preparats s’hi inclouen una trobada d’alumnes de secundària per commemorar l’aniversari que s’ha dut a terme aquest matí. A aquesta, s’han posat en comú els treballs sobre memòria història que han dut a terme els alumnes dels instituts Ramon Turró, Escoles Fonlladosa, Escola Vedruna, i centres de secundària de Lloret de Mar, Barcelona i Tordera.I, és que, tots ells participen conjuntament en el projecte educatiu ‘Solidarity Park’.

La primera de les activitats obertes al públic, però, es duu a terme aquesta tarda. Concretament, la presentació del llibre ‘Hablamos diferentes idiomas pero una misma lengua’ és l’encarregada d’obrir el programa d’actes. N’ha donat més detalls Sònia Garangou, coordinadora del festival. 

A la vegada, dissabte es duran a terme un mercat d’entitats i associacions de memòria històrica, una taula rodona amb alguns dels artistes del projecte Solidarity Park i la descoberta del mural de Roc Blackblock, inspirada en l’enfonsament Ciutat de Barcelona davant l’estació de tren, juntament amb la de sis nous ulls de bou del monument Solidarity Park.

A banda d’aquestes activitats, també s’han preparat d’altres com presentacions de llibres, una exposició fotogràfica i un concert col·lectiu per a la memòria històrica amb Los Pedroches de la Peña Cultural Flamenca El Cabrero i Brigada Intergeneracional.  Totes aquestes i altres de les activitats preparades les podreu consultar al programa d’actes que hi ha al web de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics