Estat i Generalitat aborden la millora de les platges del Maresme i del Delta de la Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Aquesta setmana s’han reunit a BCN el director general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Pablo Saavedra, amb representants de la Generalitat per tal de buscar solucions definitives a l’erosió de la costa del Maresme.

La construcció de ports i la reducció de l’aportació de sediments de rieres i de la Tordera, estan provocant el desgast de les platges del litoral comarcal. En alguns punts, ja no queda sorra i les onades piquen directament sobre les pedres de protecció de la via ferroviària, sobretot al baix Maresme.

A la reunió també s’ha analitzat la situació del Delta de la Tordera. La preocupació en aquest punt és l’ús intensiu d’activitats de càmpings entre els municipis de Malgrat i Blanes. Aquestes activitats es veuen afectades per la regressió de les platges i també preocupa les possibles vingudes del riu Tordera, ja que moltes d’aquestes activitats es fan a la pròpia riba del riu.

El Ministeri ha anunciat que està treballant en la preparació d’una estratègia conjunta amb la Generalitat de protecció del litoral del Maresme.

En un primer pas, aquesta estratègia passa per la recopilació de tots els estudis existents des de la dècada dels 60 sobre la dinàmica d’aquesta part del litoral català. Després es farà una reunió de la comissió que haurà de servir per que l’Estat defineixi quina solució executarà per assegurar l’existència de platja al Maresme.

En aquest sentit, El Departament va encarregar a la Universitat Politècnica de Catalunya un Estudi d’alternatives d’estabilització costanera per al tram de Premià. L’estudi planteja la creació de nova platja emergida d’uns 40 metres d’amplada. Això implicaria l’alimentació artificial de sorra, la construcció d’un dic al mar i fer diferents espigons per evitar que marxi la sorra,

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics