Les ADF defensen la seva tasca davant de les crítiques del cos de Bombers

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En les darreres setmanes, des d’alguns sectors del cos de Bombers de la Generalitat s’han fet públiques diverses queixes entorn al paper que tenen les ADF a l’hora de fer front a situacions d’incendis forestals i altres emergències.

En aquest sentit, segons han publicat diversos mitjans, des de sindicats del cos de Bombers han acusat a aquestes agrupacions d’“intrusisme laboral”, ja que consideren que molts cops han fet feines que no els pertocava.

També asseguren que les ADF no tenen la formació necessària ni tampoc passen les revisions que sí que passen els Bombers, i denuncien el que consideren que és “un cos paral·lel”.

Per tot plegat, des del cos demanen a la Generalitat que actuï delimitant i deixant clares quines són les tasques que poden fer els voluntaris de les ADF, als quals també acusen de tenir millor material que el propi cos de Bombers de la Generalitat.

Per altra banda, en declaracions a aquesta emissora, el president de l’ADF de l’Alt Maresme, Joan Aldrufeu, ha volgut defensar la tasca que fan els membres del cos.

Assegura que no saben ben bé en quin sentit van les crítiques, i considera que és un conflicte entre el cos de Bombers i l’administració. A la vegada, defensa que els voluntaris fan les feines que els pertoca en funció del carnet que tenen, i que defineix qui té la formació i qui no per poder ajudar en les tasques d’extinció d’incendis.

A la vegada, el president de l’ADF de l’Alt Maresme admet que en algunes ocasions sí que hi hagut extralimitació en les tasques de l’agrupació, però que després de parlar-lo amb el cos de Bombers es va establir un protocol.

Aldrufeu insisteix que es tracta d’un tema de manca pressupostària i, conseqüentment, de material, i lamenta que els Bombers vegin en l’ADF “una competència” quan ells no reben cap retribució per la seva feina.

Les ADF es van començar a regular l’any 1986 a partir del programa “Foc Verd”, tot i que el seu origen rau en els antics grups d’extinció d’incendis i auxili immediat formats a principis de la dècada dels seixanta a Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics