URGENT

Palafolls torna a excedir, per poc, el consum d’aigua permès

Compartiu aquesta història

Per cinquè mes consecutiu, el nostre municipi ha sobrepassat el consum màxim permès d’aigua per habitant i dia aquest passat mes de març.

Actualment per la situació de sequera l’ACA ha determinat uns topalls màxims de consum d’aigua per municipi per intentar evitar agreujar la situació de sequera. Com a regla general, el límit està marcat en els 200 litres per habitant i dia de mitjana, però a Palafolls la xifra puja fins als 214 litres, ja que es té en compte certes peculiaritats del nostre poble.

Aquest passat mes de març, però, els palafollencs han consumit de mitjana 216 litres de mitjana, cosa que sobrepassa per sols 2 litres el màxim permès en aquesta situació de sequera.

Tot i que tornem a sobrepassar el límit marcat, Palafolls ha aconseguit reduir el seu consum, ja que al febrer i al gener el consum va ser de 236 litres. Justament aquesta rebaixa és el que destaca l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, que demana esforços per evitar la salinització de l’aqüífer de la Tordera.

A Malgrat el consum ha anat augmentant des de principis d’any i ja s’acosta al límit permès amb 208 litres per habitant i dia aquest mes de març. Blanes es manté molt per sota amb 151 litres i Tordera torna a sobrepassar el llindar màxim amb 244 litres per habitant i dia aquest darrer mes.

Aquestes dades les coneixem justament avui que s’ha inaugurat  l’exposició ‘Operació aigua’ al Fòrum Palatiolo. Una exposició itinerant en què s’exposa la situació actual de l’aigua a Catalunya, els usos que en fem d’ella i quin impacte tenen aquests en el medi ambient amb la intenció que la ciutadania prengui consciència sobre la necessitat de preservar aquest bé natural. Ho explica Quim Vicenç director territorial Agbar.

La mostra està formada per quatre cubs que inclouen informació sobre ‘Com contaminem l’aigua?’; ‘Com s’embruta l’aigua?’, ‘Aigua per tothom?’ i ‘Quanta aigua consumeixes?’.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics