L’Ajuntament de Blanes celebra el Dia Mundial de les Cardiopaties Congènites 

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest 14 de febrer és conegut com el dia dels enamorats, però també hi ha altres celebracions que comparteixen data amb aquest dia. Concretament, avui també és el Dia Mundial de les Cardiopaties Congènites i l’Ajuntament de Blanes ha volgut sumar-se a la celebració d’aquesta diada.

En aquest cas, el consistori blanenc hi dona suport responent a la petició conjunta que se li va fer de manera oficial des de l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) i la Fundació CorAvant.

La petició consistia en què l’Ajuntament il·luminés la façana principal de l’edifici consistorial de color vermell, que és el color que identifica aquesta lluita. La d’ahir va ser la primera nit que es va il·luminar i està previst que continuï d’aquest color fins al proper dijous, just abans que comenci el Carnaval de la Costa Brava Sud. 

Una cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor que apareix durant l’embaràs. Es pot començar a detectar durant la mateixa gestació, els primers anys de vida o fins i tot durant l’edat adulta. Hi ha d’altres cardiopaties que no són degudes a malformacions estructurals del cor, però que poden provocar alteracions en el seu funcionament, i que es poden manifestar durant la infantesa o adolescència. Dins d’aquest grup hi ha les arítmies, les miocardiopaties o les cardiopaties adquirides durant la infantesa.

Pel que fa a xifres, cada any neixen a Catalunya uns 600 nadons amb cardiopatia, dels quals uns 200 necessitaran intervenció quirúrgica durant el primer any de vida després del diagnòstic. Les cardiopaties congènites són el grup més freqüent dins el de malformacions congènites, 1 de cada 100 naixements. Actualment a Catalunya hi viuen més de 40.000 persones amb cardiopatia congènita. Totes aquestes persones lluiten dia a dia amb el seu cor a l’hora de fer qualsevol activitat quotidiana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics