El Consorci de Turisme presenta un fullet sobre les tres rutes de la Guerra Civil al Maresme

FOTO: Consorci Promoció Turística Costa del Maresme
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha dissenyat un nou document per promocionar i donar a conèixer els esdeveniments i les localitzacions històriques més rellevants del conflicte a la comarca, així com les rutes que rememoren l’època de la Guerra Civil.

En aquest sentit, el fullet commemora un període històric en què homes i dones van haver de construir refugis antiaeris i fer front al racionament d’aliments, a les col·lectivitzacions o a l’afluència de refugiats que fugien del conflicte, entre altres obstacles polítics, militars i socioculturals.

El Maresme es va convertir en un protagonista de la història en el moment en el qual diverses ambaixades i consolats de diferents països van haver d’establir-se a la zona intentant escapar-se d’altres zones més exposades. Per aquests motius, el Consorci de Turisme del Maresme vol traslladar la història de la comarca a través de tres itineraris temàtics:

“La Defensa de la Costa”, recorda la importància estratègica de la costa durant el conflicte i com es protegia el territori dels riscos d’invasió marítima així com les fortificacions que es van haver d’edificar per protegir la costa maresmenca i a la població dels atacs per via marítima. Durant aquest recorregut es poden descobrir imponents bateries de costa, com les de Montgat i Malgrat de Mar.


“La Rereguarda i el Front”, una ruta dedicada a conèixer la vida silenciosa de la població civil, quan les fàbriques tèxtils es van haver de transformar en indústries de material de guerra. Així també, reflecteix les escoles que van canviar la seva funció educativa per convertir-se en hospitals improvisats, les cases senyorials que van acollir colònies de refugiats i els edificis religiosos víctimes de les flames.

“Les Ambaixades”, inclou anècdotes i secrets sobre els municipis maresmencs que van acollir les delegacions diplomàtiques dels principals països que fugien dels bombardejos de Barcelona.

Aquesta darrera ruta va ser inaugurada el passat mes de març, després de la posada en marxa de les altres dues, amb senyalitzacions i plaques en diferents localitzacions per tal de facilitar el recorregut i contextualitzar als residents i visitants que transcorrin l’itinerari.

El full s’ha editat en digital i en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Així mateix, el Consorci de Turisme també ha dissenyat un mapa en el qual es recullen tots els recursos turístics inclosos en les diferents rutes, per tal de facilitar el lloc exacte i tenir les indicacions que ofereix Google Maps per arribar-hi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics