URGENT

La nova regulació de pisos turístics no té efectes a Palafolls

Compartiu aquesta història

Ahir us explicàvem que la Generalitat ha aprovat un Decret llei per regular els habitatges d’ús turístics a 262 municipis catalans, entre ells Palafolls.

Aquest decret prohibeix donar llicències d’obertura de nous habitatges d’ús turístic en localitats on ja n’hi hagi 10 per cada 100 habitants.

Ho fa en la majoria de municipis de costa i Pirineus on hi ha problemes d’accés a l’habitatge o bé que ja tenen més de 5 pisos per cada 100 habitants. 

Una mesura, però, que a Palafolls no tindrà efectes, ja que la xifra d’habitatges registrats com d’ús turístic està molt per sota d’aquesta xifra. Ho explica Francesc Alemany, alcalde de Palafolls.

Segons dades de l’Idescat actualment a Palafolls hi ha 86 pisos turístics amb un total de 473 places disponibles.  Tot i això, el nombre d’allotjaments i de places s’ha triplicat en només 7 anys, passant dels 27 pisos al 2015 als 86 actuals.

Tot i estar molt proper a d’altres localitats de costa amb força oferta turística, Palafolls té tan sols 1 hostal amb 160 places, 8 allotjaments rurals amb 34 places i no compta amb hotels o càmpings.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics